Trijumf Kraljeva

Mariano vodio Real do pobjede protiv Villarreala

Midhat Šljivak

Real Madrid je u 36. kolu La Lige savladao na svom terenu Villarreall sa 3:2.

Kraljevi su odlično ušli u meč i već u drugoj minuti su poveli. Pogodio je Mariano Diaz za prednost domaćeg tima od 1:0.

Međutim, radost domaćih je kratko trajala. Već u 11. minuti Žuta podmornica dolazi do izjednačenja, a mrežu Thibauta Courtoisa pogađa Moreno za 1:1.

Ipak, Real je na odmor otišao vodstvom. Do drugog gola ekipa Zinedinea Zidanea dolazi u 40. minuti, a za 2:1 je pogodio Vallejo.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Real je završio pitanje pobjednika u ovom meču. Mariano je ponovo pogodio za 3:1.

Gosti su u petoj minudi nadoknade preko Coste uspjeli da smanje zaostatak na 3:2, ali to je sve što su uradili u ovom meču.

Za Kraljeve je ova sezona već izgubljena i do kraja nemaju za što igrati. Sa druge strane Villarreal je još uvijek u poziciji da ispadne, a imaju pet bodova više od Valladolida koji je u zoni ispadanja.

Njima do kraja svaki bod zlata vrijedi, ali su za sada u mnogo boljoj poziciji u odnosu na ostale ekipe.

La Liga, 36. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real - Villarreal 3:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.