Izvor blizak Baleu otkriva: On je šokiran nakon posljednjeg poteza Zidanea
Sve je izvjesnije da je ovo posljednja sezona Balea u Realu

Velšanin danas neće biti ni na klupi Reala

Izvor blizak Baleu otkriva: On je šokiran nakon posljednjeg poteza Zidanea

S. Pašalić

Real Madrid će danas na Santiago Bernabeu ugostiti Villarreal u utakmici 36. kola španske Primere.

Trener Reala Zinedine Zidane je odlučio da za ovaj meč iz ekipe izostavi Garetha Balea, a čini se da je Velšanin ostao šokiran posljednjim potezom Francuza.

Karim Benzema je povrijeđen pa je Bale još više frustriran jer ga nema ni na klupi za današnji meč.

"On je vrlo tužan zbog ove situacije", objasnio je netko blizak Garethu Baleu španskoj MARCA-i. Ovaj najnoviji korak dovest će do daljnjih pitanja o Baleovoj budućnosti.

Više se i ne pokušava sakriti da Zidane i uprava kluba nisu za to da Bale ostane u Realu i narednu sezonu, a to je nešto što Velšanin i njegovi zastupnici ne razumiju s obzirom da je prethodnih godina dao veliki doprinos uspjesima Reala.

Real u posljednjem kolu igra na svom terenu protiv Betisa i to bi mogao biti posljednji put da Bale zaigra na Santiago Bernabeu u dresu Reala.

"Ja sam trener i moram napraviti ekipu i donositi odluke. Ne mogu govoriti o pojedinim igračima. Oni znaju gdje stoje i kakve odgovornosti imaju. Nadam se najboljem za svakog igrača, zato treniramo svake sedmice. Za sada, sve što Bale može uraditi je da nastavi trenirati", rekao je Zidane na press konferenciji u subotu uoči utakmice protiv Villarreala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale s druge strane želi ostati u Realu

"Gareth je 100% posvećen Real Madridu", rekao je nedavno za BBC njegov agent Jonathan Barnett, a zatim je i dodao:

"Nema namjeru da ide odavde. Sretan je u Madridu i on i supruga se osjećaju ugodno ovdje. Nema potrebe da se išta mijenja", istakao je Barnett.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti