Remi na Emiratima

Arsenal remizirao sa Brightonom, Liga prvaka sve dalje

S. Grebović

U pretposljednjoj utakmici 37. kola engleske Premier lige Arsenal i Brighton su podijelili bodove odigravši remi 1:1. 

Pored toga što je Arsenal u četvrtak igrao polufinale Lige Evrope protiv Valencije i što ga narednog očekuje revanš, Emery je za ovaj susret na teren poslao vjerovatno najboljih 11 koje ima na raspolaganju.

U 8. minuti Jahanbakhsh neoprezno u šesnaestercu ruši Nacha Monreala, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran realizator bio je Aubameyang koji tako stiže do svog 21 gola u sezoni.

U nastavku otvorena igra sa obje strane, ali se na poluvrijeme odlazi sa prednošću Arsenala. U 60. minuti Xhaka za dres povlači Marcha, a Anthony Taylor, možda malo prestrogo, ponovo pokazuje na 11 metara. Odgovornost na sebe preuzima Murray i poravnava rezultat.

Arsenal je tako znatno umanjio svoje šanse da kroz prve četiri pozicije naredne sezone zaigra u Ligi prvaka. To će se desiti, jedino ako u narednom kolu Tottanham na svom terenu izgubi od Evertona uvjerljivom razlikom, a Topnici slave na gostovanju kod Burnleya.

Naravno, nije sve izgubljeno, jer bi ekipa Unaija Emeryja eventualnim osvajanjem Lige Evrope sebi ipak osigurala učešće u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti