Sjajni Poljak

Piatek nakon šest mjeseci napušta Milan, Rossoneri odredili cijenu

Admin Čaušević

Krzysztof Piatek bi poslije šest mjeseci boravka na San Siru mogao promijeniti sredinu. 

Sjajni Poljak je zimus u transferu vrijednom 35 miliona eura prešao iz Genoe u Milan te se njegovo dovođenje u redove Rossonera pokazalo kao puni pogodak.

Međutim, već ovog ljeta 23-godišnjak bi mogao ponovo pakovati kofere i pripremati se za odlazak na neku drugu desitanciju. Razlog su UEFA-ine sankcije zbog kršenja finansijskog fair playa.

Ukoliko Milan ne izbori plasman u Ligu šampiona zbog značajnih gubitaka Rossoneri će biti primorani da prodaju neke od najboljih igrača.

Prema pisanju La Repubblice među pet igrača se nalazi i Piatek obzirom da je strijelac 21 gola u Seriji A izuzetno tražen.

Milan vrijednost svog napadača procjenjuje na 50 miliona što bi milanskom klubu donijelo zaradu od 15 miliona u slučaju prodaje.

Piatek je u Italiju stigao prošlog ljeta iz poljske Cracovie za svega 4.5 miliona eura. Svoju avanturu u Seriji A je počeo na fenomenalan način. U prvih osam kola postigao je isto toliko golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odlične igre su mu donijele ekspresan transfer i odlazak u Milan gdje je također nastavio s dobrim partijama, ali u finišu sezone bilježi pad forme kao i cijela ekipa Rossonera.

Milan večeras igra meč 35. kola protiv Bologne. Eventualnom pobjedom prišli bi na tri boda četvrtoplasiranoj Atalanti i zadržali šanse za plasman u Ligu prvaka.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.