Očajna golgeterska forma Manchester Uniteda u posljednjih osam utakmica

Nije ni čudo što su ostali bez Lige prvaka

McTominay je u posljednjih osam utakmica postigao više golova od šest igrača Uniteda zajedno!

S. Pašalić

Manchester United je jučer odigrao samo 1:1 protiv Huddersfielda koji je najgora ekipa Premier lige ove sezone.

Ekipa Olea Gunnara Solskjaera je serijom loših rezultata u posljednje vrijeme smanjila svoje šanse da zaigra Ligu prvaka iduće sezone, a posljednji kiks protiv Huddersfielda je značio i definitivan oproštaj Manchester Uniteda od najelitnijeg evropskog takmičenja za narednu sezonu.

U posljeddnjih osam utakmica u svim takmičenjima United je upisao samo pobjedu protiv West Hama, i remizirao protiv Chelseaja i upravo Huddersfielda.

Ono što je možda više rezultiralo velikom neuspjehu tima sa Old Trafforda je velika neefikasnost u ovim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je osam utakmica postigao samo pet golova, a nevjerovatan je podatak da je Scott McTominay postigao više golova u ovih osam utakmica nego Lukaku, Rashford, Lingard, Sanchez, Martial i Mata zajedno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.