Stara dama će ipak na kraju ostati bez naslova prvaka iz sezone 2005/2006

Slučaj Calciopoli: Odbijena žalba Juventusa, naslov prvaka ostaje u posjedu Intera

S. Pašalić

Juventusu su 2006. godine nakon afere "Calciopoli" oduzeta dva naslova prvaka i završio je u Seriji B, ali je naknadno oslobođen svih optužbi.

Naslov prvaka za sezonu 2005/2006 je dodijeljen Interu, a nakon što je oslobođen svih optužbi, Juventus se žalio i zahtijevao odštetu od čak 433 miliona eura.

Pored toga Juventus je u drugom postupku zahtijevao da mu se vrati naslov prvaka koji je dodijeljen Interu, a sada je odlučeno da njihova žalba bude odbijena.

To je samo potvrdilo odluku iz 2011. godine iako su se u međuvremenu pojavili novi dokazi. Otkriveno je i kako je Inter bio umiješan u razne radnje protiv Juventusa, ali zbog zastare slučaja nije moguće poduzeti nikakve mjere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torinski klub je tražio da im se vrati naslov, ili barem da ne bude dodijeljen Interu, ali od toga na kraju neće biti ništa i naslov će ostati kod Intera.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.