Antonio Conte u postotcima o svojim opcijama: "60% Serija A, 30%...

Gdje će Italijan nastaviti trenersku karijeru?

Antonio Conte u postotcima o svojim opcijama: "60% Serija A, 30%...

Antonio Conte je bez trenerskog angažmana od napuštanja Chelseaja prošlog ljeta. Conteov mandat na klupi Chelsea je počeo dobro, osvajanjem trofeja je brzo postao miljenik navijača, ali je onda krenulo nizbrdo.

Nisu se na najljepši način rastali Italijan i Chelsea, pa je njegov otkaz dobio i sudski epilog.

Tako je Conte otišao na odmor koji traje već godinu dana, ali špekulacije o njegovom narednom angažmanu nikada nisu prestale.

Već odavno se Conte povezuje sa povratkom u Italiju, a u posljednje vrijeme se špekuliše da bi ovog ljeta mogao preuzeti kormilo nekog od velikana iz Serije A - Juventusa, Intera, Milana ili Rome.

Kada su u pitanju inostrani angažmani za Contea, u špekulacijama se pominju PSG i Manchester United.

Ipak, na pitanje da li će preuzeti jedan od pomenutih klubova, Conte je odgovorio negativno.

"Ne. Ne mogu reći 'da' nijednom timu jer tu još ništa ne postoji. Nisam lično razgovarao ni sa jednim klub iz Serije A. Još uvijek je rano", izjavio je Conte, ali istakao da su najveće šanse da će karijeru nastaviti upravo u italijanskom šampionatu:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Postoji 60% šansi da ću ostati u Italiji, 30% da ću otići u inostranstvo i 10% da ću još čekati".

Antonio Conte je u svojoj dosadašnjoj karijeri trenirao Arezzo, Bari, Atalantu, Sienu, Juventus i Chelsea, a od 2014. do 2016. je bio selektor reprezentacije Italije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi