Velika serija

HŽRK Grude neporažen po jubilarni 100. put, ali će na proslavu titule još sačekati

Admin Čaušević

HŽRK Grude je u regularnom dijelu Premijer lige potvrdio svoju dugogodišnju dominaciju u ženskom rukometu.

Nakon 22 odigrana kola ekipa iz Gruda je ostvarila isto toliko pobjeda, ali će na proslavu titule sačekati još neko vrijeme.

U posljednjem kolu u dvorani Bili brig rezultatom 37:25 pobijeđena je ekipa Katarine. Najefikasnija u pobjedničkom timu kojeg s klupe predvodi Kornelija Leko bila je Edina Demić sa sedam golova, dok je odlično branila i Darjana Vukliš koja je proglašena igračicom utakmice iz reda domaćih.

Ovom pobjedom HŽRK Grude je stigao do jubilarnog 100. meča bez poraza u ligaškim susretima. Za taj period upisano je nevjerovatnih 99 pobjeda. Jedini remi ostvaren je u aprilu 2017. godine na gostovanju u Tuzli. U duelu s Jedinstvom bilo je 26:26.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Za razliku od prošlih sezona u ovoj će biti odigrano razigravanje za prvaka BiH. U play-offu koji će biti odigran u klasičnom grupnom sistemu će osim Gruda učestvovati još Izviđač, Hadžići i Krivaja. Bodovi osvojeni u regularnom dijelu bit će preneseni u doigravanje. 

Obzirom da Grude imaju 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Izviđač u doigravanju će ekipi iz Hercegovine biti potreban jedan trijumf za osvajanje pete uzastopne titule prvaka BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.