HŽRK Grude upisao sigurnu pobjedu u Mejdanu
Grude upisale novu pobjedu, dok je u redovima Jedinstva sjajna bila kapitenka Admira Zvekić

Labudice nisu uspjele pružiti otpor sjajnim gošćama

HŽRK Grude upisao sigurnu pobjedu u Mejdanu

E. Dindić, foto: E. Dindić

U okviru 15. kola za rukometašice svoj susret odigrale su Jedinstvo i Grude.

Oslabljeni domaćin nije mogao pružiti adekvatan otpor prvaku države koji je upisao ubjedljivu pobjedu rezultatom 38:24(20:08).

Od početka susreta Grude su nametnule svoj tempo igre, te povećavale prednost iz minute u minutu. Na poluvremenu je bilo već visokih 20:8, da bi na kraju upisale ubjedljivu i sigurnu pobjedu rezultatom 38:24, za nove bodove.

Najefikasnije u pobjedničkom sastavu bile su Nikolina Čutura sa devet golova, dok je Edina Demić susret završila sa osam golova.

Labudice je predvodila sjajna kapitenka Admira Zvekić sa osam golova, dok je Zorana Miličević dodala pet.

OŽRK Jedinstvo- HŽRK Grude 24:38(8:20).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Jedinstvo: Antunović, Škapur, Markelić, Saletović 2, Petrović, Rajković, Zvekić 8, Šumelj 2, Šehić, Tadić 1, Miličević 5, Kulić 4, Pranjić.

Grude: Vukliš, Marić 5, Čutura 9, Soldo, Nikić 4, Boras, Mikulić A, Mikulić K, Kasumčić 3, Petrović, Demić 8, Boras 6, Čorluka, Pelivan 3.

Top Komentari

Prazina
Nastavlja se neviđena dominacija. Ako se ne varam, Gruđanke ne znaju za poraz još od 2014.godine?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi