Popularni Brada bio je izuzetno sretan nakon pobjede svog Houstona nad Golden State Wariorrsima

Popularni Brada nakon pobjede nad Golden State Warriorsima

Harden: Dva tima koja se bore do zadnje kapi znoja

Emir Dindić

James Harden bio je izuzetno zadovoljan poslije pobjede svojih Houston Rocketsa nad Golden State Warriorsima i poravanju serije na 2:2. 

Harden ima mnogo iskustva u ovim play-off susretima kako dobrog tako i lošeg, što je sigurno dosta pomoglo Rocketsima da se vrate u ovu seriju.

"Poslije prve dvije utakmice svi smo zajedno sjedili u svlačionici i razgovarali. Oni su odbranili domaći teren, te dogovorili smo se da i mi sada moramo isto da uradimo. Bili smo agresivni jako dobro smo igrali odbranu što je na kraju donijelo rezultat. Istina imali su oni otvorene šuteve a i mi smo, te izuzetno mi je drago što smo pobijedili. Obje ekipe su dosta borbene i umorne a na kraju sve se svodi na to ko šta pogodi"

P.J Tucker je bio sjajna pomoć Hardenu u ovom susretu te je završio susret sa double-double učinkom.

"To je ono što on radi. Igra dosta čvrsto, te on svaku utakmicu da sve od sebe za pobjedu. U play-offu se igra drugačija košarka, sa dosta više kontakta. Ako pustimo Thompsona i Curryja da nam trčkaraju po terenu i šutiraju lagane trojke onda nemamo šanse. Sigurno je da će oni pogoditi neke teške, ali to ne smije da nas obeshrabri", završio je Harden.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.