Warriorsi se pripremaju za potres

Šta donosi ljeto u Oaklandu?

Warriorsi se pripremaju za potres

Adrian Wojnarowski, ESPN-ov uvijek dobro obaviješteni izvor kada su u pitanju dešavanja u NBA, je tokom današnje emisije "Get Up!" iznio nekoliko tvrdnji, ili, bolje reći, predviđanja kada je "dinastija" Golden State Warriorsa u pitanju.

Trenutno je u fokusu Warriorsa i njihovih navijača isključivo play-off. Ipak, ljeto bi u Oaklandu moglo biti izuzetno turbulentno - Kevin Durant i Klay Thompson postaju slobodni igrači.

"U taboru Golden Statea, postoji osjećaj da je sada potrebno ostaviti po strani ono što stiže u julu. Imaju šansu uraditi nešto što je veoma rijetko u svijetu sporta, tri puta zaredom postati šampioni. Ono što misle u Golden Statu je: 'Pokušajmo zadržati fokus i osvojiti titulu, a onda u julu pustiti da stvari idu svojim tokom'. Ali, ja mislim da se Warriorsi spremaju za mogućnost seizmičkih promjena unutar organizacije", istakao je Wojnarowski.

Budućnost Kevina Duranta predmetom je špekulacija tokom čitave sezone, a u pojedinim momentima veliki uptinik iznad KD-a i Warriorsa je doprinosio tenzijama u svlačionici. Iako imidž "složne braće" iz Oaklanda nije narušen u javnosti nakon pojavljivanja vijesti o svađi između Draymonda Greena i Kevina Duranta u novembru prošle godine, jasno je da situacija i nije bajna, pa je sve više onih koji vjeruju da KD igra svoje zadnje utakmice u dresu Warriorsa bez obzira na to kako završila sezona.

Kevin Durant bi, ukoliko zaista napusti Warriorse, mogao postati spasitelj New York Knicksa, franšize koja se godinama pokušava vratiti na staze stare slave. Knicksi će na ljeto imati dovoljno mjesta u rosteru za igrače sa maksimalnim ugovorima, pa bi mogli pokušati u svoje redove dovesti Kevina Duranta i još jednu veliku zvijezdu kao "ispomoć". To bi mogao biti Kyrie Irving.

"Ne znam da li je potrebno previše razgovora Duranta i Warriorsa. Mislim da on zna kakva je situacija, zna šta želi. Možda ne postoji ništa što Warriorsi mogu reći ili uraditi kako bi to promijenili", izjavio je Wojnarowski.

Osim Duranta i Klay Thompson postaje slobodan igrač, a Wojnarowski vjeruje da je jedino što će odlučiti njegovu budućnost novac. Ukoliko mu Warriorsi ponude petogodišnji "max ugovor" vrijedan 190 miliona dolara, Thompson će ostati.

Ukoliko se to ne desi, Thompson će postati tražena roba na tržištu slobodnih igrača, a mogao bi završiti u jednoj od ekipa iz Grada anđela, Lakersima ili Clippersima.

Da li će Warriorsi ponuditi Thompsonu maksimalni ugovor je veliko pitanje, dok će, sa druge strane, Durantu sigurno ponuditi šta god želi. Ipak, to možda ne bude dovoljno.

Kevin Durant je posebno osjetljiv na kritike i jasno je da želi dopisati svoje ime u poglavlju o najvećima u historiji NBA lige. Kako je dolaskom u Warriorse postao najomraženiji lik u NBA jer se u lovu na prsten odlučio pridružiti već izuzetno snažnoj franšizi, možda se ovog ljeta odluči graditi svoj put i pridružiti ekipi koju je potrebno podići iz pepela.

Jasno je da bi odlazak bilo kojeg od pomenute dvojice bio težak udarac za Warriorse, a ukoliko bi obojica otišla to bi vjerovatno bio kraj ere moćnog Golden Statea.

Koliko god Steph Curry bio dobar šuter, ostao bi bez velikog broja opcija na terenu. Parket bi se "suzio" i pitanje je koliko bi ofanzivno opasni bili Warriorsi, bez obzira na potencijalne akvizicije, bez Klaya Thompsona, jednog od najboljih šutera današnjice, i Kevina Duranta, jednog od najboljih igrača današnjice.

Top Komentari

stakleni
Ne znam zasto je Durant omrazen samo zato sto se pridruzio jakom timu. Bez veze. Uglavnom, svemu dodje kraj. Warriors su dominantni zadnjih sezona, a to se ne moze odrzati u nedogled. Vrijeme je za neki novi tim. Ko zna, mozda ih bas Rockets izbace iz polufinala zapadne konferencije ove sezone. 2-2 nije mala stvar.
0 0
Kiss
pa neće ni Warriorsi sjediti samo i oni će se također pojačati ako i Thompson ode a vjerovatno hoće
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi