Rakete nanijele novi udarac Ratnicima: Serija je izjednačena!

Harden bolji od Duranta i Curryja

Rakete nanijele novi udarac Ratnicima: Serija je izjednačena!

Košarkaši Houston Rocketsa nanijeli su u noći sa ponedjeljka na utorak još jedan poraz (112:108) Golden State Warriorsima te na taj način izjednačili rezultat u seriji na 2:2. 

Nakon dva uzastopna poraza u Oracle Areni, Houston je uspio da dobije i drugu utakmicu u svom Toyota Centru pa je sada rezultat u seriji izjednačen i sigurno da nas očekuje prava ludnica u narednim mečevima.

Što se tiče same utakmice, Houston je brzo preuzeo vodstvo i držao ga u prvom dijelu prve četvrtine, ali gosti ipak u posljednjim minutama uspijevaju da preokrenu stvari u svoju korist i dolaze d prednosti od tri poena.

Houston je zaigrao puno bolje u drugoj četvrtini te otišao na čak 13 poena razlike u jednom momentu, a na poluvremenu je bilo 61:54.

Treća četvrtina također donosi sjajnu igru domaćih koji drže dvocifrenu razliku sve do samog finiša treće dionice kada Golden State dolazi na minus četiri. Ipak, Houston bi uvijek u situaciji kada se Golden State približi uspijevao ponovo otići na dvocifrenu razliku, a tako je bilo i ovog puta.

Ratnici su se približili na samo minus dva, a potom je Harden promašio jedno od dva slobodna bacanja što je značilo da Warriorsi imaju napad u kojem ako pogode tricu mogu doći do izjednačenja. Tragičari su u tim momentima bili Kevin Durant ib Steph Curry jer su obojica promašili po jednu trojku u posljednjim sekundama. Houston je došao do defanzivnog skoka i bilo je gotovo.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je James Harden koji je ubacio čak 38 poena uz 10 skokova, dok je Eric Gordon dodao 20 poena. Kod Warriorsa bolji od ostalih su bili Kevin Durant i Steph Curry koji su imali 34, odnosno 30 poena.

Peti meč u seriji ovih rivala igra se u noći sa srijede na četvrtak od 4.30 sati ponovo u Oracle Areni.

Top Komentari

VelaHavle
E kakvu ekipu unistise unutrasnja prepucavanja i napucani ego.. nevjerovatno... umjesto da se upisu u historiju kosarke, obi ce ispasti u polufinalu zapada
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi