Green: 'Mislili ste za izmišljam sr**a'

Igrač Warriorsa bez dlake na jeziku

Green: 'Mislili ste za izmišljam sr**a'

S. Grebović

Houston Rocketski su sinoćnjom pobjedom 112:108 nad Golden State Warriorsima poravnali rezultat u seriji na 2-2.

Prvo ime susreta bio je James Harden sa 38 ubačaja, a sjajno ga je pratili Gordon i Tucker sa 20, odnosno 17 postignutih poena. U redovima aktuelnih šampiona prednjačio je Kevin Durant sa 34, dok je Curry dodao četiri manje.

Rezultat u polufinalnoj seriji Zapada sada je 2-2, a naredna dva meča će se igrati u Oaklandu. 

Krilni centar Golden State Warriorsa Drymond Green kaže da njegov tim mora da odgovori na fizički jaku igru Houstona.

"Da, igrali su čvršće od nas, tek smo ih u tom smislu sustigli u posljednja četiri minuta. Agresivniji su u poslednjih 96 minuta ove serije. To moramo da ispravimo. Mislim da je to laka korekcija i da će sve biti kako treba, to je više do mentalnog sklopa. Mi idemo u borbu misleći da je to poštena borba, ali nije, oni rade šta god je potrebno kako bi pobijedili. Nije kao da rade bilo šta prljavo ili slično, ali rade sve što je potrebno za pobjedu, dok se mi samo valjamo u tome i oni nas razvaljuju. Treba da promjenimo pristup i sve će biti uredu. U prve dvije utakmice bilo je suprotno, mi smo bili agresivniji, a oni fizički nisu mogli da odgovore. Promjenićemo to, počevši od mene."

U jednom trenutku sinoćnjeg meča Harden je pogodio dalekometnu trojku, nakon koje je mahinalno udario Greena po licu, koji je potom pao na parket, ali se sudije nisu oglasile.

"Rekao sam vam još ranije da bivam fauliran kada Harden šutira trojke, a svi vi se mislili da lažem, ljudi onda pomisle da izmišljam razna sr**a. Sudije su rekle da to vjerovatno nisu vidjele, ali da ne mogu da pogledaju snimak. Kada se dobije takav odgovor, nema mnogo osnova za dalju raspravu, ide se dalje, pa sam to i uradio", priča Green.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi