Ogromni problemi za Fener

Zbog svega što se dešava legendarni Željko Obradović može samo da se uhvati za glavu

Midhat Šljivak

Turski Fenerbahče našao se u ogromnim problemima pred Final Four Eurolige.

Na završnom dijelu takmičenja ekipa Željka Obradovića neće moći da računa na dvojicu veoma bitnih košarkaša, pa tako u Vitoriji neće igrati Joffrey Lauvergne i Gigi Datome.

Povrede su bile jače od ovih košarkaša. Datome je posljednji u nizu koji se povrijedio, a stradalo mu je stopalo i on neće moći da pomogne svom timu u završnom dijelu sezone.

Nije to jedini problem za Obradovića pred završni turnir. Nikola Kalinić i Jan Vesely su također zbog povreda pod velikim upitnikom i čini se sve kako bi oni što prije uspjeli da se oporave.

Međutim, za sada je i njihov nastup na Final Fouru pod znakom pitanja i Fener je zaista u ogromnim problemima.

Završni turnir Eurolige igra se od 17. do 19. maja u španskom gradu Vitoriji, a pored Fenera tamo će igrati Anadolu Efes, CSKA Moskva i Real Madrid

Fener će za protivnika u polufinalu imati gradskog rivala Efes, dok će o drugom putniku u finale odlučivati aktuelni prvak Real i CSKA.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.