Foto: Twitter

"Dragulj" Espanyola

Manchester City plaća 300.000 eura za 16-godišnjaka

Manchester City je dogovorio transfer mladog, talentovanog fudbalera Espanyola i omladinskog reprezentativca Španije Oscara Tarensija.

Mladi Tarensi igra po lijevoj strani, a jednako dobro se snalazi i na poziciji lijevog beka, ali i u nešto ofanzivnijim ulogama.

Tarensi je ovog januara napunio 16 godina, pa je tako ispunio "starosni uslov" za transfer u inostranstvo.

Diario Sport tvrdi da će Građani Espanyolu platiti 300.000 eura za potpis jednog od najvećih talenata u omladinskom pogonu katalonskog kluba.

Oscar Tarensi je posljednji u niz mladih talenata Espanyola koji su u proteklom periodu napustili RCDE stadion. Prije njega su to učinili Brian Pena, Raul Moro i Txus Alba koji su otišli u Barcelonu, te Pau Russo i Andry Gudjohnsen koji su prešli u redove Real Madrida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.