Trener Čelika pred duel protv Zrinjskog

Hrnjić: Izostanak Miletića uzrok je nešto slabijih igara zadnje linije u posljednje vrijeme

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju u okviru 31. kola Premijer lige dočekati aktuelnog prvaka tim mostarskog Zrinjskog.

Zeničani su matematički osigurali opstanak, te do kraja prvenstva mogu opuštenije igrati, te možda šansu pružiti i nekim mlađim igračima, koji dosad nisu imali mnogo prostora za igru.

Danas je prostorijama kluba s Bilinog polja održana i press konferencija na kojoj su se prisutnim medijima obratili pomoćni trener Asim Hrnjić, te ofanzivac Ševko Okić.

Hrnjić je najavio duel protiv jedne od najboljih ekipa, ali i najavio određene promjene u timu za sutrašnju utakmicu.

"Sutra nas čeka teška i zahtjevna utakmica jer igramo protiv aktualnog prvaka i ekipe koja u svojim redovima ima dosta kvalitetnih igrača. Moramo sutra biti odgovorni i čvrsti, te da osujetimo njihove dobre strane i da iz sutrašnjeg meča izađemo kao pobjednici" ističe Hrnjić.

Biće određenih promjena u ekipi u odnosu na prethodne utakmice

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nema nam Varde, Miletića koji su povrijeđeni, te kartonirani Jurina. U ekipu se vraćaju Okoli, te ova trojica posuđenih koji nisu mogli igrati protiv Sarajeva. Imamo danas još jedan trening pa ćemo odlučiti ko će sutra biti u konkurenciji za ekipu. Moguće je da bude promjena u zadnjoj liniji, teško nam je nadomjestiti ovu povredu Miletića, koji je bio malo iskusniji nego Vrhovac i Ćubara, koji su ispod 21. godine i mislim da je to jedan od razloga nešto lošijih igara u zadnje vrijeme, posebno kada je u pitanju odbrana", kazao je Hrnjić.

Mogući sastav za utakmicu: Pavlović, Hodžić, Vrhovac, Okoli (Mahmić), Pecelj (Livaja), Jamak, Grahovac, Okić, Salčinović (Lelić), Dedić i Dilaver.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.