Stigli kao velika pojačanja: Napustili NK Čelik, a nisu odigrali ni minute
Volotinen je najavljivan kao veliko pojačanje na golmanskoj poziciji, ali koliko su na njega ozbiljno računali govori podatak da uopšte nije bio registrovan, tako da nikada i nije mogao biti ni na klupi za rezervne igrače

Volotinen i Guluzade napustili Bilino polje

Stigli kao velika pojačanja: Napustili NK Čelik, a nisu odigrali ni minute · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u petak su deklasirani na Koševu od domaćeg Sarajeva rezultatom 5:0. Dan poslije utakmice Zeničane je dočekala još jedna loša vijest, a to je da nisu dobili licencu za Premijer ligu u narednoj sezoni. Iz kluba s Bilinog polja vjeruju ipak da će na Drugostepenoj komisiji ipak dobiti licencu, te da će i naredne sezone igrati u najvišem rangu.

Zeničani su na Koševu nastupili bez povrijeđenih Miletića, Varde i Okolija, te Hodžića, Pavlovića i Lelića, koji nisu imali pravo nastupa zbog ranijeg dogovora klubova o posudbi ovih igrača. U takvom odnosu snaga, nije se moglo ni očekivati neki rezultat osim poraza, doduše ne tako visokog, jer su i Zeničani na Koševu imali nekoliko sjajnih prilika, ali im je loša bila završnica.

U narednom kolu Čelik će na Bilinom polju dočekati Zrinjski, te će i za ovaj susret stručni štab imati probleme oko sastavljanja ekipe. Kako saznaje SportSport.ba golman Samu Volotinen i veznjak Amit Guzulade napustili su Bilino polje, te se više neće vraćati u Zenicu.

Samu Volotinen je u Zenicu stigao kao veliko pojačanje na poziciji golmana, čak su se ljudi u klubu olako odrekli i Branislava Ružića, koji je u prvom dijelu sezone bio ponajbolji igrač kluba, a sve kako bi golman iz Finske navodno dobio veliku minutažu u drugom dijelu sezone. Volotinen ne samo da nije debitovao za Zeničane, nego nije bio uopšte registrovan, što dovoljno govori koliko su na njega računali, kako bivši trener Adnan Ornek, tako i sadašnji Cihat Arslan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi igrač, bivši reprezentativac Azerbejdžana, 26-godišnji Amit Guluzade, svojim radom i odnosnom na treninzima nije se uspio nametnuti Cihat Arslanu, te je samo jednom bio na klupi za rezervne igrače i nije uspio da debituje za klub s Bilinog polja.

Zanimljivo da su iz kluba ranije objavili da je Samu Volotinen potpisao dvogodišnji ugovor, dok je Amit Guluzade potpisao na godinu dana. Vidjet ćemo šta će biti s ovim igračima, ali ono što je sigurno da se oni neće vraćati u Čelik jer su razdužili opremu i stanove u kojima su boravili u Zenici.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

niko nikovic
Ovaj vijest najbolje govori koliko se ozbiljno radi u Čeliku.Užas.
9 0
Div iz šehera
Uzet ce pare za ugovore koje su potpisali bez minute igre moji idioti u foteljama
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi