Plemići pred novim ispitom

Slišković: Blamažu do kraja ne smijemo dozvoliti, Sarajevo je najkvalitetnija ekipa u ligi!

Samir Mlaćo

Pred nogometašima Zrinjskog sutra je novi ispit. U goste će Čeliku, a Plemići su svjesni da im treba pravo čudo da odbrane titulu prvaka.

Svoje šanse su prokockali ranije, ali u Zenicu idu po nova tri boda.

"Bez obzira što smo izgubili priliku da se do kraja borimo sa Sarajevom mi u Zenicu trebamo ići na pobjedu. Sigurno da smo mi favoriti bar na papiru, no to sada treba opravdati na terenu. Do samog kraja su ostala tri kola i ne smijemo sebi dozvoliti bilo kakvu vrstu blamaže. Moje mišljenje da nije isto završiti na drugom mjestu sa pet-šest bodova u zaostatku sa Sarajevom ili mnogo više", kazao je Slišković, te dodao.

"Vjerujem da ćemo tako pristupiti utakmici. Iz Zenice se želimo vratiti sa pozitivnim rezultatom, a to je pobjeda".

Istakao je da ima problema sa igračima. Upitni su nastupi Filipovića i Stojkića, Veselinović nije trenirao sa ekipom zbog viroze, a Bencun je na treningu prije dva dana dobio udarac u zglob i njegov nastup je upitan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prokomentarisao je i sutrašnji meč Sarajeva u Banovićima.

"Ako ne bude slavilo titulu Sarajevo u Banovićima, onda će sigurno naredno kolo. Mišljenje sam da je nemoguće da Sarajevo ne ostvari cilj, a protiv Širokog Brijega su pokazali da su najkvaltetnija ekipa i to će potvrditi osvajanjem titule. Mi možemo se nadati nekom čudu, ali čuda se rijetko u životu dešavaju".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.