Slišković se javno zapitao zašto Zrinjskom sude sudije iz Sarajeva

Zanimljiv komentar trenera Plemića

Slišković se javno zapitao zašto Zrinjskom sude sudije iz Sarajeva

Danas su Zrinjski i Radnik podijelili bodove u utakmici 30. kola BH Telecom Premijer lige BiH, odigravši remi 1:1.

Renato Gojkvoić je pogodio u 56. minuti, da bi u 73. Maksimović Bijeljincima donio veliki bod kada je u pitanju borba za opstanak, a domaćim dodatno otežao borbu za titulu.

Svoje zanimljivo viđenje ovog meča dao je strateg aktuelnog šampiona naše zemlje Blaž Slišković:

"Odmah na početku da kažem da nakon ovog remija čestitam Sarajevu na zasluženo osvojenoj tituli, jer šest bodova prednosti tri kola prije kraja je nemoguće stići. Mi smo pokušali otvorenom igrom u prvih 45 minuta i tokom drugog poluvremena doći do pobjde. Rekao sam u najavi utakmice da će se pitati i Radnik,  jer ne igramo protiv Dječijeg sela, nego ekipe koja nije izgubila u nastavku sezone. Znali smo da će biti teško", počeo je izlaganje Slišković, te je nastavio.

"U prvom poluvremenu smo imali određeni pritisak i dvije dobre situacije koje nismo realizirali. Drugo poluvrijeme nakon vodstva od 1:0 kao da nam se uvukao neki strah u noge. Umjesto da to vodstvo održimo, desila nam se dekoncentracija u veznom redu. Loša dodavanja i umor su najvjerovatnije učinili svoje. Jednoj ekipi koja u svojim redovima ima nekolicinu iskusnih igrača takve stvari se ne bi smjele događati. Radnik je preuzeo kontrolu igre, mi smo se povukli i nakon jedne kvalitetne akcije gosti su izjednačili".

Komentarisao je Baka i penal kojeg su promašili...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno, jedanaesterac je lutrija, da smo dali pogodak možda bi dobili, opet bi rekao nezasluženo. Dogodilo nam se kao i u Kaknju da ne realiziramo jedanaesterac. Drugi smo trenutno na tabeli, a tu ćemo najvjerovatnije i ostati. Netko će to uzeti kao neuspjeh, ali s obzirom na mnoge stvari koje su se događale tokom prvenstva po meni drugo mjesto i Evropa nije za baciti. Navikli smo naše navijače na titule u posljednje tri sezone", poručio je popularni Baka, koji ni ovoga puta nije mogao, a da se ne dotakne suđenja:

"Korektno je suđenje bilo, ali ako imaš prekid gdje je igrač Radnika iznesen s terena i prekid je trajao 3-4 minute, imaš šest izmjena, koji je onda rezon da utakmicu produžiš tri minute. Ne bi mi dali gol do ujutro, mogao je produžiti 15 minuta, mi ga ne bi dali, ali što to radiš, ako je pet minuta onda produži pet. Taman kao da smo mi ovdje budale na klupama i nismo se nikad bavili fudbalom niti znamo išta", govori Slišković i nastavlja:

"Ja ne mogu to shvatiti. Osjećam se kao budala kada meni četvrti sudija kod prvog kornera na suprotnoj strani tvrdi da nije bio korner, jer smo po reakciji tijela smatrali da je bio. On je bolje vidio s one pozicije odakle sam ja bio da nije korner. Ko je ovdje lud? Mi koji se borimo za što bolji rezultat svojih klubova, a od jednog duela ili jedne loše procjene sudačke nam ovisi hoćemo li ostati na ovoj klupi, hoćemo li biti prvi, peti ili osmi. Dokle više ovako. Ispast će sada da ja kukam, ne kukam ja, ovo sam govorio i prije tri mjeseca i prije godinu dana. I Žile (Žižović) to govori, iako na ljepši način. Igra li se radi sudija i sudijske organizacije ili radi publike i nas koji radimo. Iritantno je sve ovo", rekao je trener Plemića i na kraju je dao zaključak:

"Nije meni nijedan sudija odnio prvenstvo. Bilo bi nepravedno da smo mi došli u situaciju da ga osvojimo, obzirom kako je Sarajevo igralo cijelo prvenstvo. Sutra će biti zakinut neki drugi klub, ali svi šute, nitko da digne glas. Nama tri zadnje utakmice sude suci iz Sarajeva, pa imali li ijedan drugi sudija, osim iz Sarajeva. Možda da nam sudi sudac iz Donjih Kukurozovića", zapitao se Slišković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
SARAJEVO ŠAMPION!!!
27 0
Div iz šehera
Opet majku li ti jebem fašističku
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi