Daniel James na pragu transfera karijere

Unitedovo potencijalno novo pojačanje je jedan od najbržih igrača današnjice

Ime mladog Daniela Jamesa se već nekoliko dana dovodi u vezu sa Manchester Unitedom, a danas je Sky Sports saopštio da su Crveni đavoli osigurali njegov potpis.

Tako bi ovaj 21-godišnji krilni fudbaler trebao postati prvo pojačanje Uniteda za narednu sezonu. Ako je vjerovati špekulacijama Crveni đavoli će za njegov potpis platiti 15-ak miliona funti.

Daniel James nije pretjerano poznat široj fudbalskoj javnosti, ali jeste ljubiteljima engleskog Championshipa.

Naslovnice je "ukrao" nešto ranije ove godine kada je pokazao svoju nevjerovatnu brzinu u duelu FA Kupa između svog Swanseaja i Brentforda.

Tokom sezone je mladi James nekoliko puta pretrčao kompletne protivničke odbrane, pa su mnogi njegove fizičke sposobnosti počeli porediti sa onima zvijezde PSG-a Kylana Mbappea.

Ipak, njegova "najslavnija" partija ostala je ona protiv Brentforda, a očigledno je tada ovaj mladi fudbaler zapao za oko i Crvenim đavolima.

Daniel James je u januaru bio na korak od prelaska u Leeds United, ali je ovaj transfer propao u posljednjem trenutku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nade Leedsa da možda može osigurati Jamesov potpis na ljeto su sada potpuno ugašene jer se u priču uključio moćni Manchester United - ako je vjerovati posljednjim tvrdnjama sa Otoka.

Daniel James je ove sezone upisao 38 nastupa za Swansea u svim takmičenjima, postigao je pet golova i upisao 10 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.