Mladost DK - Široki Brijeg 1:0

Mladost pobijedila Široki Brijeg i osigurala igranje u Premijer ligi i naredne sezone

Admin Čaušević

Pobjedom nad Širokim Brijegom Mladost je u 32. kolu Premijer lige osigurala opstanak u eliti. Bilo je 1:0.

Ekipa iz Doboja kod Kaknja je gol postigla na samom početku utakmice. Poslije lijepe akcije odbijena lopta je stigla do Guzine koji nije imao problema da loptu pošalje u mrežu. 

Širokobriježani su dobro stajali na terenu većim dijelom prvog poluvremena, a najbolju šansu su imali u 41. minuti kada je šut Ćorića odbranio Velić.

U nastavaku slična slika kao u prvom dijelu. Gosti su imali loptu više u nogama, dok su domaći prijetili brzim akcijama, ali se na kraju rezultat nije mijenjao. Najbolju šansu u 90. minuti propustio je Fanimo koji je iz izgledne pozicije šutirao preko gola Bilobrka.

Ostalo je 1:0 za Mladost koja je dva kola prije prvenstva i definitivno osigurala opstanak u ligi. 

Mladost DK - Široki Brijeg 1:0 (Guzina)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Hreljić, Horić, Welbeck, Guzina, Anđušić, Marković, Delić, Bojo, Atajić, Isaković.

Široki Brijeg: Bilobrk, Ćorić, Petrović, Eliomar, Marić, Ćorluka, Pamić, Kovačić, Perković, Marković, Enin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.