La Liga 37. kolo

Barcelona Getafe udaljila od Lige prvaka, Real odigrao još jednu utakmicu za zaborav

Midhat Šljivak

Barcelona je posljednju utakmicu ove sezone na Nou Campu odigrala protiv Getafea i upisala je pobjedu od 2:0.

Katalonci su već ranije osigurali naslov prvaka, a večeras su do nova tri boda došli pogocima Artura Vidala i Lionela Messija u 39. minuti utakmice.

Getafe je sa druge strane ovim porazom sada na petom mjesto i Valencia ga je pretekla u borbi za Ligu prvaka. Imaju isti broj bodova, a putnik u elitno društvo će se saznati u posljednjem kolu.

Tim sa Mestalle je savladao Alaves na svom terenu sa 3:1 i u zadnjem kolu će protiv Valladollida imati šansu da osigura Ligu prvaka.

Sevilla je također još u igri nakon što je osvojila bod na gostovanju kod Atletico Madrida (1:1).

Real je doživio još jedan poraz. Izgubili su u San Sebastianu od Sociedada sa 3:1 i tako su nastavili sa lošim partijama.

Diaz je Kraljeve nakon šest minuta igre doveo u vodstvo od 0:1, ali su domaći izjednačili golom Merina u 26. minuti.

Imao je domaći tim šansu u 40. minuti da dođe do vodstva. Dosuđen je penal, ali je Courtois odbranio udarac Williana Josea i na odmor se otišlo rezultatom 1:1 uz igrača više za Sociedad nakon isključenja Valleja.

U nasavku je ipak domaća ekipa došla do pobjede. Očajne reakcije odbrane Reala pomogle su Zalduei i Barrentexeu da postignu golove za konačan rezultat od 3:1.

Girona je porazom od Levantea (1:2) ispala iz lige jer ih samo čudo ostavlja u ligi. Treba im poraz Celte od Raya na domaćem terenu i trijumf kod Lavesa od šest golova razlike.

Potražite više informacija na temu La Liga:


La Liga, 37. kolo:

Athletic - Celta 3:1
Atletico - Sevilla 1:1
Barcelona - Getafe 2:0
Betis - Huesca 2:1
Girona - Levante 1:2
Leganes - Espanyol 0:2
Rayo - Valladolid 1:2
Sociedad - Real Madrid 3:1
Valencia - Alaves 3:1
Villarreal - Eibar 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.