Valverdeova sudbina na Nou Campu već određena, o odluci obaviješten samo Messi

Argentinac ima veliki utjecaj u ekipi

Valverdeova sudbina na Nou Campu već određena, o odluci obaviješten samo Messi

A. Čaušević

Drugu sezonu zaredom Barcelona je prvak Španije, ali je u Ligi šampiona doživjela novi fijasko.

Činilo se da je Barca naučila lekciju prošle sezone ispadanjem od Rome, međutim isti scenarij se ponovio i ovaj put. Opet su ispuštena tri gola prednosti iz prvog meča, a većina krivice svaljena je na Ernesta Valverdea

Prema izvještajima Don Balona iskusni stručnjak je ponovio "neoprostivi grijeh" zbog čega će na kraju sezone napustiti klupu slavnog kluba.

Rukovodstvo Barcelone je odlučilo da sve drži u tajnosti dok se 25. maja ne odigra meč Kupa Kralja protiv Valencije.

Od igrača o svemu je informisan samo Lionel Messi što najbolje govori kakav utjecaj ima sjajni Argentinac na dešavanja na Nou Campu.

List Sport piše da je Messi zatražio i odlazak trojice igrača. U narednoj sezoni ne želi dijeliti svlačionicu sa Phillipeom Coutinhom, Ivanom Rakitićem i Samuelom Umtitijem.

Brazilac igra razočaravajuće, isto se može reći i za Rakitića, dok je Umtiti zbog povrede propustio većinu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Desetka" Barce je ove sezone u svim takmičenjima zabila 48 golova. U La Ligi je odlični ofanzivac bio strijelac 34 puta što znači da ga čeka novo osvajanje Zlatne kopačke.

Priliku da popravi svoj učinak Messi će imati večeras od 18:30 kada će Barcelona na Nou Campu dočekati prvo iznenađenje lige, ekipu Getafea. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Mene sramota kakve gluposti možete prepisati uopšte bez da provjerite ispravnosti izvora. Messi jednu tekmu govori publici da ne zvižde, a u drugoj traži odlazak Coutinha?? Niko nigdje ne ide, to je jedina istina.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi