Najplaćeniji menadžeri na Otoku

Solskjaer plaćeniji od Kloppa

Edmir Škorić

Iako radi čudesne stvari sa Liverpoolom, Jurgen Klopp nije među tri najplaćenija menadžera Premier lige.

Najplaćeniji menadžer je ujedno i dvostruki prvak Engleske, Pep Guardiola, koji na Etihadu godišnje zarađuje 15 miliona funti.

Iza Guardiole na listi je ovogodišnji finalista Lige prvaka i čovjek koji je zaista fantastičan na kllupi Tottenhama, Mauricio Pochettino, a njegova godišnja plaća iznosi 8.5 miliona funti.

Na trećem mjestu je Ole Gunnar Solskjaer, koji naplati 7.5 miliona godišnje iako je njegov United ostao bez plasmana u Ligu prvaka, a viceprvak Engleske i finalist Lige prvaka Liverpool Jurgenu Kloppu plaća 7 miliona godišnje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Unai Emery, menadžer Arsenala, na petom je mjestu najplaćenijih menadžera lige sa šest miliona, dok je šesti Maurizio Sarri sa 5.15 miliona funti godišnje zarade.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.