Bale se ove sezone nekoliko puta našao na udaru navijača

Klub iz Madrida želi poslati Balea na posudbu

Real pronašao rješenje za Balea: Velšanin ponuđen engleskom klubu

S. Pašalić

Real Madrid svim silama želi da se riješi Garetha Balea.

Velšanin je jako loše odigrao ovu sezonu i našao se na meti navijača Reala, a trener Zinedine Zidane je posljednjim potezima pokazao da ne računa na njega u narednoj sezoni.

Klub sa Santiago Bernabeua je sada spreman na očajnički potez te je ponudio Tottenhamu opciju da uzme na posudbu Balea za 10 miliona funti.

U Tottenhamu se vodi rasprava o mogućoj posudbi, ali su u ovom klubu odbacili mogućnost trajnog dogovora.

Bale u Realu ima ogromnu platu od 600.000 funti sedmično, ali će morati prihvatiti puno manju platu ukoliko dođe do dogovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real će prihvatiti ponudu u kojoj bi klub dao Velšaninu platu od 250.000 funti sedmično plus 10 miliona funti koje bi Real dobio za jednogodišnju posudbu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.