Zidane za 85 miliona eura dovodi zvijezdu Arsenala?

Real spreman za pojačanja

Zidane za 85 miliona eura dovodi zvijezdu Arsenala?

Edmir Škorić

Real Madrid želi dosta zvijezda u svom timu, a jedna bi mogla da dođe iz Arsenala.

Eden Hazard sve je bliže prelasku u Real, a put Madrida iz Londona mogao bi i Pierre-Emerick Aubameyang.

Sada je već jasno da će nasjkuplje pojačanje u povijesti Reala, Gareth Bale, otići na kraju sezone, pa u Madridu traže novog igrača na poziciji desnog krila.

Nekoliko je vrhunskih igrača koji bi mogli da pojačaju Kraljeve, a danas se pojavila vijest kako je odluka pala na Aubameyanga.

Gabonac je uz Salaha i Manea najbolji strijelac Premier lige sa 22 gola i svojim igrama u dresu Arsenala oduševljava ove sezone, a Real ga je navodno spreman platiti čak 85 miliona eura.

Iako se radi o jednom od ključnih igrača Arsenala, na Emiratesu će teško odoljeti ponudi iz Madrida, a teško da ovom izazovu može da odoli i sam Aubameyang.

L'Equipe već "obukao" Hazardu novi dres

Po svemu sudeći će Eden Hazard 29. maja odigrati posljednji meč u dresu Chelseaja.

Sjajni Belgijanac će pokušati sa Plavcima da osvoji trofej Evropske lige u Bakuu u finalu protiv Arsenala, a nakon toga će, kako sada stvari stoje, put Madrida.

Eden se već neko vrijeme povezuje s Real Madridom i čini se da je stvar skoro pa finalizirana.

"Donio sam odluku, ali nije samo do mene. Informisao sam klub prije nekoliko sedmica", rekao je Hazard nakon remija Chelseaja s Leicester Cityjem (0:0).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno će Real platiti 100 miliona eura za Hazarda i ubrzo bi trebalo da se sve ozvaniči, a francuski L'Equipe je čak objavio fotografiju Edena u dresu Reala. Istina, u pitanju je montaža, no više niko ne sumnja u ovaj transfer.

Ovaj 28-godišnjak je u Chelsea stigao u julu 2012. godine, a ostala mu je još jedna sezona ugovora. U međuvremenu je s Plavcima osvojio niz trofeja, a priliku da se s peharom u ruci prema svemu sudeći oprosti od londonskog kluba će imati u Bakuu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mungos
govnogovno, zasto ste promijenili naslovnicu?
2 0
andi
Prava odluka,kod zidana uz Benzemu i mbapea ili ziješa bit če kralj..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi