Ronaldo želi vidjeti Cillessena, Umtitija i Rakitića u Juventusu

Portugalac ne odustaje od Lige prvaka

Ronaldo poručio upravi Juventusa da mu dovede tri igrača Barcelone

S. Pašalić

Cristiano Ronaldo je rekao čelnim ljudima Juventusa da se zapute u Barcelonu kako bi doveli kvalitetna pojačanja za Ligu prvaka.

Juventus je ove sezone osvojio još jedan u nizu naslova prvaka Serie A, ali je u Ligi prvaka zaustavljen u četvrtfinalu od Ajaxa.

Kako prenosi Fox Sports, Ronaldo želi vidjeti trojicu igrača Barcelone naredne sezone u Torinu.

Radi se o Jasperu Cillessenu, Ivanu Rakitiću i Samuelu Umtitiju. Jasper Cillessen je već izjavio da će mu ovo biti posljednja sezona u Barceloni s obzirom da je nastupao samo u Kupu Kralja i želi više da igra u narednoj sezoni.

S druge strane Juventus mora pronaći zamjene za veterane u odbrani, Giorgia Chiellinija i Leonarda Bonuccija.

Zbog toga je Ronaldo predložio Samuela Umtitija koji bi nakon eventualnog dolaska Matthijsa de Ligta mogao imati još manju minutažu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Konačno, Portugalac vjeruje da bi Ivan Rakitić pojačao vezni red Stare dame, kojem je potreban novi igrač, što se najbolje vidjelo u utakmici protiv Ajaxa.

Sva ova tri pojačanja bi Juventus trebala koštati između 100 i 120 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.