Italijani tvrde: Deschamps favorit za klupu Juventusa

Vraća se u Torino?

Italijani tvrde: Deschamps favorit za klupu Juventusa

Sve je izvjesnije da će Juventus u narednu sezonu ući s novim trenerom.

Stara dama iz Torina je i u ovoj sezoni neprikosnovena kada je u pitanju italijanski fudbal, međutim nakon što je izostao uspjeh u Ligi šampiona, sve se češće šuška o mogućem odlasku Massimiliana Allegrija.

Navodno se za Allegrijev odlazak ponajviše zalaže predsjednik kluba Andrea Angelli, prema čijem mišljenju je Juventusu potrebna 'svježa krv', a uslijed takvih napisa svakim danom je sve više onih koji se povezuju s Bianconerima.

Mauricio Pochettino, Antonio Conte, Maurizio Sarri..., samo su neka od trenerskih imena koja su navodno na radaru Juventusa, no posljednje informacije iz Italije govore da zapravo najveće šanse da preuzme Juventus ima francuski stručnjak Didier Deschamps.

Tuttosport piše da bi Deschamps volio završiti posao koji je ostavio iza sebe kada je napustio Juventus 2007. godine. Francuz je tada otišao zbog nesuglasica s upravom kluba, zbog čega i danas žali, što je u jednom intervjuu i potvrdio.

"Napravio sam neke greške u životu i siguran sam da ću ih napraviti još u budućnosti. Nadam se što je manje moguće, ali to je neizbježno kada morate da donosite odluke. Jedna od najvećih bila je kada sam otišao iz Juventusa i kada bih mogao da vratim vrijeme nikad to ne bih uradio", priznao je Deschamps.

Deschamps je, podsjetimo, vratio Juventus u Seriju A nakon afere Calciopoli kada je klub izbačen u niži rang.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko Deschamps napusti kormilo reprezentacije Francuske i preuzme Juventus, mediji u Italiji špekulišu da bi u tom slučaju Massimiliano Allegri prihvatio poziv iz PSG-a i naslijedio Thomasa Tuchela na Parku prinčeva.

Ostaje da se vidi šta će od cijele priče biti.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi