Trener Liverpoola

Klopp razbijesnio Nijemce: Bolje drugi u Engleskoj nego prvi u Njemačkoj

Njemački stručnjak Jurgen Klopp pomalo je naljutio ljubitelje fudbala u svojoj zemlji posljednjom izjavom koju je dao.

Klopp je sa Liverpoolom završio na 2. poziciji u Premiershipu ove sezone, a od šampiona Manchester Cityja je imao samo bod manje. Nakon što je sezona završena izjavio je da je ovo veći uspjeh nego kada ste u Njemačkoj prvak.

"Ovo nije nešto što sam priželjkivao, ali ne vidim da ovdje iko plače. Ovo mi znači više nego sezona u kojoj sam bio šampion sa Dortmundom. Da biste osvojili Premier ligu, morate biti skoro perfektni", kaže Klopp.

Podsjetimo, on je sa Dortmundom bio prvak Njemačke dva puta, a sa Liverpoolom još uvijek nije osvojio ni jedan trofej.

Ipak, šansu da to popravi imat će već za tri sedmice kada njegov tim igra protiv Tottenhama u finalu Lige šampiona. Utakmica će biti odigrana u Madridu.

Klopp: Je*eno dobro smo odigrali, nisam mislio da je ovo moguće

Kloppov Liverpool je u polufinalu Lige šampiona prije nekoliko dana izbacio Barcelonu. Podsjetimo, Redsi su prvi meč izgubili sa 3:0, ali su na Anfieldu pobijedili 4:0 i prošli u finale.

Klopp je nakon te utamice bio oduševljen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nisam mislio da je ovo moguće prije utakmice. Još uvijek ne znam kako su momci uspjeli izvesti ovo. Pobijedili smo jednu od najjačih ekipa svijeta, pobijedili smo, a nismo primili gol", kazao je Klopp, pa je dodao:

"Još mi nije jasno. Je*eno dobro smo odigrali. Pokazali smo da je u nogometu sve moguće. Vodio sam mnogo utakmica u svojoj karijeri, ali ne sjećam se ovako dobre predstave mojih igrača".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.