Kakve mašine: Samo su tri igrača odigrali svaki minut ove sezone u Premier ligi

Podvig vrijedan svakog divljenja

Kakve mašine: Samo su tri igrača odigrali svaki minut ove sezone u Premier ligi

S. Grebović

Za vikend je utakmicama 38. kola konačno spuštena zastava šampionata u Engleskoj, a na kraju je prvi kroz cilj prošao Manchester City sa 98 osvojenih bodova.

Tokom čitavog toka šampionata glavnu trku za naslov vodili su upravo Manchester City i Liverpool, ali su Građani ipak bili bolji za jedan jedini bod i tako postali prvi tim nakon Uniteda koji je 2009. odbranio naslov iz prošle sezone.

Pitanje pobjednika Premiershipa riješilo se u posljednjem kolu u kojem je Manchester City trebao da slavi u Brightonu, što je i učinio sa 4:1.

Liverpool je tako i pored 97 osvojenih bodova na kraju ostao 'kratkih rukava', a koliki su Redsi nesretnici govori i podatak da bi s ovim brojem bodova osvojili titulu prvaka Engleske 25 puta u prethodnih 27 sezona što dovoljno govori o tome kakvu sezonu su imali.

Na kraju su tri igrača podijelili 'Zlatnu kopačku', odnosno nagradu za najboljeg strijelca, koja je na kraju završila u rukama Aubameyanga, Salaha i Manea koji su postigli po 22 gola.

Podijeljene su i ostale individualne nagrade, ali se samo tri igrača mogu pohvaliti da su odigrali svaki minut od 38 utakmica ove sezone. Riječ je o srbijanskom internacionalcu Luki Milivojeviću iz Crystal Palacea, Benu Meeu iz Burnleya, te Conoru Coadyju iz Wolvesa.

Kada broj 38 pomnožimo sa 90 dobijamo cifru od 3420 minuta koje su odigrali ova tri igrača, a na ovom podvigu čestitala im je zvanična stranica Premier lige na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi