Paul Parker se pita

Teške optužbe na račun Freda: Da li je on uopšte Brazilac?

Još jedna razočaravajuća sezona je iza navijača Manchester Uniteda.

Prošlog ljeta su, kao i uvijek, mnogo očekivali od predstojeće sezone, ali snovi su bili ugašeni poslije samo nekoliko sedmica obzirom da se već tada vidjelo da klub čeka slična sudbina kao i u prethodnim sezonama.

Kao i obično, navijači uvijek počinju tražiti nekog krivca, a kada to već nije trener, onda mora biti neki od igrača. Ovog puta je to Fred za kojeg i nekadašnji defanzivac Crvenih đavola Paul Parker smatra da je totalni promašaj.

"Sumnjam da je on uopšte Brazilac. Mislim da niko ni ne dovodi u pitanja to da je on najveći promašaj. Posebno navijači Manchester Uniteda", kaže Parker.

Fred je došao prošlog ljeta u United za čak 60 miliona eura, ali malo je reći da za sada nije opravdao ni djelić tog novca.

Za klub je odigrao ukupno 25 utakmica, postigao jedan gol i dodao jednu asistenciju.

Premier liga: Objavljena imena najgorih pojačanja u ovoj sezoni

Britanski portal The Athletes Hub ponudio je listu igrača koji se smatraju najgorim pojačanjima u Premier ligi u sezoni 2018/19, a istu predvodi upravo Fred.

U odnosu na kvalitet, cijenu i pružene partije igrača, spomenuti portal je sastavio listu najgorih pojačanja, a iza Freda je golman Chelseaja Kepa Arrizabalaga.

Arrizabalaga je za čak 80 miliona doveden u Chelsea iz Španije. Iako je prvi golman Plavaca, stiče se dojam da je daleko bolje partije na golu ovog kluba pružao Thibaut Courtois, a Kepa se 'proslavio' tako što je odbio izaći iz igre tokom finala Liga kupa protiv Manchester Cityja. Na 34 utakmice u Premier ligi primio je 38 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Treće najgore pojačanje Premier lige u ovoj sezoni je Denis Suarez, kojeg je Arsenal doveo iz Barcelone, ali on je do sada odigrao samo 120 minuta u dresu Topnika.

Na listi najgorih pojačanja Premier lige još su Yerry Mina, kojeg je Everton kupio iz Barcelone za 30 miliona, potom Andre-Frank Zambo Anguissa koji je došao u Fulham, Jack Wilshere (West Ham), Maxine Le Marchand (Fulham(, Alireza Jahanabakhsh (Brighton), Joe Hart (Burnley), Adama Diakhaby (Huddersfield), Ben Gibson (Burnley) i Mohamed Elyounoussi (Southampton).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.