Moubandje je tada majstorskim potezom izbacio dva igrača PSG-a

Modri u novu sezonu žele ući sa još jačim timom

Prije dvije godine je obrukao zvijezde PSG-a, a sada bi mogao postati saigrač Hajrovića i Gojaka

S. Pašalić

Dinamo iz Zagreba je davno osigurao novu titulu prvaka Hrvatske i već kreće sa planovima za narednu sezonu.

Ivo Pinto se iz Norwicha vratio u zagrebački klub, a na Maksimiru sada nastavljaju sa slaganjem ekipe kako bi pokušali doći do grupne faze Lige prvaka.

Prvak Hrvatske pregovara sa igračem Toulousea Jaquesom Francoisom Moubandjeom. Švicarac igra na poziciji lijevog beka, a za mjesec dana mu ističe ugovor s francuskom klubom te bi u Dinamo mogao doći kao slobodan igrač.

28-godišnji Moubandje je rođen u Kamerunu, a kao dijete se doselio u Švicarsku gdje je igrao za Meyrin i Servette, a 2013. godine je prešao u Toulouse, a ove godine je odigrao 22 utakmice u francuskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Moubandje je postao hit na internetu nakon što je u utakmici protiv PSG-a 2017. godine majstorskim potezom izbacio dvije zvijezde Parižana, Angela Di Mariju i Marca Verrattija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.