Navijači Dinama otišli na Marakanu s transparentom: 29 godina od nereda na Maksimiru protiv Zvezde

Fotografije osvanule na Facebooku

Navijači Dinama otišli na Marakanu s transparentom: 29 godina od nereda na Maksimiru protiv Zvezde

E. Čaušević

Prije 29 godina trebala se igrati utakmica između Dinama i Crvene zvezde, ali je prekinuta nakon velikih nereda na Maksimiru.

Mnogi vjeruju da je sukob na Maksimiru između navijača Dinama i Zvezde, te igrača zagrebačkog tima i tadašnje policije označio početak raspada Jugoslavije, te početak rata na ovim prostorima.

Na današnji dan prije 29 godina trebao se igrati veliki derbi Dinama i Zvezde, ali se ta utakmica nikada nije odigrala jer je na Maksimiru došlo do žestokih sukoba.

Povrijeđeno je više od 100 policajaca i navijača, ali ono što je obilježilo sve to jeste trenutak kada je Zvonimir Boban udario policajca Refika Ahmetovića.

Na nevjerovatan potez odlučili su se navijači Dinama koji su odlučili 29 godina od sukoba obilježiti ni manje ni više nego ispred stadiona beogradskog kluba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nekoliko njih se s slikalo s transparentom ispred Marakane, te na još nekoliko lokacija u Beogradu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ajdaa
Dinamo Zagreb vs Crvena Zvezda u kvalifikacije Lige Prvaka utakmica snova
1 0
pipun
nidje veze al haj neka ste valjda znate zasto ste :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti