Još jedan reprezentativac BiH pojačava Dinamo?!

Ne ide mu u trenutnom klubu

Još jedan reprezentativac BiH pojačava Dinamo?!

Kolonija bh. fudbalera u Dinamu, koju čine Izet Hajrović, Emir Dilaver i Amer Gojak, od ljeta bi mogla biti brojnija i za Eldara Ćivića.

Tako barem pišu hrvatski mediji, uključujući i 24sata.hr, koji navodi da su 'modri' u potrazi za novim lijevim bekom i da je treneru Bjelici zanimljiv upravo reprezentativac BiH kojem ne cvjetaju ruže.

O Ćivićevom odlasku iz Sparte se unazad nekoliko nedjelja sve više špekuliše u češkim medijima, a podloga za takve napise svakako su neubjedljivi nastupi i minutaža kojom se u posljednje vrijeme nikako ne može pohvaliti.

U ovom momentu interesanata za njegove usluge ne nedostaje, jer osim Dinama, na svom 'radaru' ga ima i turski Fenerbahče čiji su ga čelnici zapazili tokom kvalifikacijske utakmice između BiH i Armenije. U tom susretu je Ćivić bio prilično dobar, a jedino što su mu zamjerili Turci bilo je to što u napadu nije bio pretjerano agilan kao u odbrani.

Kada je u pitanju interes Dinama, 24sata.hr pišu kako je Ćivić za Zagrepčane trenutno alternativa, jer je "prvi pick" za poziciju na lijevom beku Jacques Francois Moubandje koji posljednjih šest godina igra za Toulouse.  Dinamo bi ga mogao lako lako obzirom da mu ističe ugovor, pa se posao čini kao dobar, s tim da se, naravno, prvo dvije strane trebaju dogovoriti oko plaće i drugih detalja.

"Bio bi pojačanje za Dinamo"

Hrvatima ga je nahvalio i naš Vladimir Petković koji ga gotovo redovito poziva u reprezentaciju Švicarske, a vodio ga je i na Evropsko prvenstvo prije tri godine i Svjetsko prvenstvo lani u Rusiji.

"Radi se o igraču čija je primarna pozicija lijevi bočni, ali može on jako dobro odigrati i poziciju lijevog stopera. Dakle, može ga se koristiti na te dvije pozicije. Igrač koji ima iskustvo igranja u francuskoj ligi i igrač koji je švicarski reprezentativac. Vjerujem da bi on bio pojačanje za Dinamo. Jako je dobar", rekao je Petković.

Očito je kako su u Dinamu agresivno krenuli u potragu za pojačanjima s kojima žele napasti Ligu prvaka. Jučer je na Maksimiru predstavljen i Ivo Pinto koji je stigao iz Norwich Cityja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hrubesch
Lako je sastavljati ekipu, kad je Mamic ostavio lovu.Malo njemu, malo vise Dinamu.Trebaju mu bistu nspraviti ispred stadiona.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi