Rob Green dočekao svoje četiri minute

Veteran konačno debitovao, zvijezde Chelseaja proslavile njegov ulazak na teren

Chelsea je zavšio sa obavezama u domaćem šampionatu. Plavci su osigrali mjesto u narednoj sezoni Lige prvaka, pa im je sada preostalo još samo finale Lige Evrope protiv Arsenala.

Londonski Plavci su otputovali u SAD, a sinoć su u predgrađu Bostona odigrali prijateljski meč protiv New England Revolutiona.

Slavio je Chelsea sa 3:0 i ovaj prijateljski meč ne bi bio poseban ni po čemu da konačno u dresu Plavaca nije debitovao Rob Green.

Tako je iskusni čuvar mreže deset mjeseci nakon što je potpisao za Chelsea konačno istrčao na terenu u dresu svog kluba. Istina, ne u takmičarskoj utakmici.

Ovaj 39-godišnjak je stigao u Chelsea prošlog ljeta. A čim je stigao bilo je jasno da će mu pripasti uloga trećeg golmana.

Rob Green je protiv New England Revolutiona u igru ušao u 88. minuti, a na terenu je proveo ukupno četiri prije nego što je sudija označio kraj meča.

Čim ga je Maurizio Sarri pozvao da se spremi za ulazak u igru saigrači su od njegovog debija odlučili napraviti veliku stvar. Tako su Eden Hazard, David Luiz, Marcos Alonso i Olivier Giroud njegov ulazak na teren ispratili svojevrsnim slavljem.

Inače, Robert Green iza sebe ima 267 nastupa u engleskoj Premier ligi, ali će teško ponovo zaigrati u elitnom rangu fudbala u Engleskoj. Pa i zbog činjenice da mu ugovor sa Chelseajem ističe ovog ljeta i da će vjerovatno okončati karijeru.

O životu u ulozi trećeg golmana Chelseaja Green je govorio u nedavnom razgovoru za BBC.

"Idem na sve timske sastanke, odradim sve pripreme za meč, zagrijavam se i pomažem kako god mogu, bilo da je riječ o skupljanju loptu, branjenju ili ubacivanju lopti... Onda, nakon što se igrači spreme za izlazak na teren ja se presvučem, a često se na gostujućim utakmicama nađem na tribinama sa šoljicom čaja u rukama", izjavio je Green.

Rob Green svoju karijeru počeo krajem prošlog vijeka u Norwichu, a nakon Kanarinaca nastupao je za West Ham, QPR, Leeds i Huddersfield prije nego što je stigao u Chelsea.

Za reprezentaciju Engleske Green je upisao 12 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.