Lampard mijenja Sarrija?

Legenda sjeda na klupu Chelseaja?

Lampard mijenja Sarrija?

Italijanski mediji tvrde da bi Maurizio Sarri mogao napustiti klupu Chelseaja nakon samo jedne sezone. Navodno bi se Sarri mogao vratiti u Italiju i preuzeti kormilo Rome, Intera ili Juventusa.

Sport Mediaset sada prenosi i da su u Chelseaju već odlučili ko će zamijeniti Sarrija na klupi.

Naime, nakon Sarrijeve sezone o kojoj su mišeljenja navijača podijeljena, čelnici Chelseaja sada žele na kormilo ekipe dovesti njihovog heroja - Frank Lamparda.

Podsjetimo, Sarri je Chelsea ove sezone vodio do trećeg mjesta u Premiershipu i plasmana u Ligu prvaka. Treba reći i da se Chelsea plasirao u finale Lige Evrope u kojem će snage odmjeriti sa Arsenalom.

Lampard bi sigurno bio izbor koji bi se svidio navijačima Chelseaja s obzirom da je riječ o čovjeku koji je odigrao 648 utakmica za londonske Plavce i za to vrijeme postigao 211 golova. U dresu Chelseaja je osvojio tri titule prvaka Engleske i trofej Lige prvaka.

Ipak, Frank Lampard nije trener sa velikim iskustvom. Moglo bi se reći i da je njegovo trenersko iskustvo još uvijek skromno.

Lampard se u trenerske vode ušao prošlog ljeta kada je preuzeo ekipu Derby Countyja. Treba ipak istaći da je odradio dosta dobar posao s obzirom da je uspio uvesti Derby u Championship play-off.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pred Lampardovim Derbyjem je večeras revanš meč polufinala play-offa Championshipa, ali će se "Ovnovi" morati itekako potruditi žele li do finala na Wembleyju. Naime, Leeds je u prvom meču slavio gostujuću pobjedu nan Derbyjem rezultatom 0:1.

Inače, Lampard je u Chelsea stigao 2001. godine iz West Hama, a na Stamford Bridgeu se zadržao do 2014. godine. Nakon toga je nosio dresove Manchester Cityja i New York City FC-a.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Zidane, Bilic, imali su veliko iskustvo u vodjenju velikih reprezentacija i klubova, pa Kovac , pa Pep kada je preuzeo Barsu, nikakvo iskustvo nije imao, a osvojio sve sto se moze osvojiti sa klubom, ha ha...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi