"Transfer Hazarda u Madrid bi mogao propasti iz jednog vrlo jednostavnog razloga"
Hazard je stigao u Chelsea u vrijeme kada je ekipu vodio upravo Roberto Di Matteo

Bivši trener Chelseaja smatra da do transfera ovog ljeta ipak neće tako lako doći

"Transfer Hazarda u Madrid bi mogao propasti iz jednog vrlo jednostavnog razloga"

S. Pašalić

Već se nekoliko dana piše o tome da je transfer Edena Hazarda iz Chelseaja u Real Madrid već gotova stvar.

Kako su prenijeli neki mediji, sve bi trebalo biti riješeno nakon finala Evropske lige između Chelseaja i Arsenala te bi Belgijanac za 100 miliona eura trebao stići na Santiago Bernabeu.

Međutim bivši trener tima sa Stamford Bridgea Roberto Di Matteo smatra da do transfera ovog ljeta možda i neće doći.

Chelseau je nedavno potvrđena kazna zbog kršenja pravila oko dovodovođenja mladih igrača i Plavci neće moći dovoditi pojačanja u naredna dva prelazna roka.

Plavci će se žaliti arbitražnom sudu, ali su sve prilike da se odluka neće mijenjati i Di Matteo vjeruje da klub ne bi trebao prodavati svoje najbolje igrače.

"Hazard je igrač koji čini razliku i može individualno promijeniti tok utakmice, a takvih igrača nema mnogo. Bila bi velika šteta da Chelsea izgubi takvog igrača", rekao je Di Matteo

"Mislim da neće otići tako lako. Klub ima zabranu dovođenja novih igrača i pustiti vrhunskog igrača da ode, a nemate adekvatnu zamjenu za njega bi bilo jako loše za klub", dodao je bivši trener Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Pulisic ... je kupljen, vec je stigao u London, imaju jos preko 40 igraca na posudbama, ne treba im niko.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi