Igrač Bratstva pred meč sa Mostarcima

Čulov: Jedini smo u ligi pobijedili Olimpik, zašto ne bismo i Velež

S. Grebović

Za vikend nas očekuju utakmice 27. kola Prve lige Federacije BiH, a najuzbuljivije bi trebalo biti u Gračanici gdje će gostovati Velež, te na Otoci u nedelji kada Olimpik bude ugostio ekipu TOŠK-a.

Iz kola u kolo svjedičimo 'mrtvoj trci' između Veleža i Olimpika, a četiri kola prije kraja Rođeni su lideri sa 64 osvojena boda, dok su Vukovi sa Otoke drugoplasirani sa bodom manje.

Velež za vikend gostuje u Gračanici ekipi Bratstva i to je najvjerovatnije posljednja utakmica do kraja prvenstvu u kojoj se Mostarci mogu 'okliznuti'. To je na svojoj koži najbolje osjetio Olimpik koji je u okviru osmog kola poražen sa 1:0 na ovom gostovanju, golom Stojanova u sudijskoj nadoknadi.

U redove Bratstva ove zime je iz visočke Bosne stigao Alija Čulov, koji je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Sarajevo i Podgrmeč, a koji je dao je svoje viđenje ovog meča:

"Mi idemo na pobjedu u svakoj utakmici pa i u ovoj. Nadam se fer i korektnoj utakmici i neka bolji pobijedi. Velež je čitavu sezonu vodeći, a tu je negdje i Olimpik, kojem smo upravo mi nanijeli jedini poraz ove sezone, a protiv Veleža se nadamo istom."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Gračanlije je prošlog ljeta preuzeo legendarni fudbaler sarajevskog Željezničara Nikola Nikić, koji je poznat kao veliki šaljivdžija i koji ima poseban režim vođenja treninga.

"Nikić k'o Nikić. Stvarno je neko od koga možete puno naučiti o fudbalu. Uvijek je pozitivan i pun pozitivne energije na treninzima. Sklopio je tim koji može parirati svakoj ekipi u Prvoj ligi Federacije", dodaje Čulov. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.