Najbolji travnjak u Premiershipu

Na Old Trafford je ipak stigao trofej ove sezone

Endin Čaušević

Manchester United je završio prošle sedmice jednu od najgorih sezona u proteklih 30 godina.

Crveni đavoli su završili na tek šestom mjestu na tabeli koje ih vodi naredne sezone u Evropsku ligu, ali sigurno da je to daleko od onoga što je nekada ovaj velikan predstavljao u Engleskoj.

Nakon što je Sir Alex Ferguson otišao u penziju kao da se United počeo raspadati, a osvajanje Premiershipa ili drugih trofeja je postala skoro nemoguća misija.

Jose Mourinho je uspio u jednoj sezoni da im vrati stari sjaj, ali je to bilo kratkog daha. Jasno je da su Unitedu potrebne velike promjene jer je zaista tužno gledati klub s takvom tradicijom negdje na sredini tabele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako ovu sezonu žele zaboraviti što prije ipak će je završiti s osvojenim peharom. Naime, Manchester United je izabran kao klub koji je imao ove sezone najbolji travnjak u Premiershipu.

Trofej je stigao na Teatar snova, a s njim su se fotografisali ljudi koji su zaduženi da travnjak bude u tako odličnom stanju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.