Wayne Rooney napao igrače Uniteda: "Njihovo ponašanje je skandalozno"

Imao je šta da im prigovori

Wayne Rooney napao igrače Uniteda: "Njihovo ponašanje je skandalozno"

Edmir Škorić

Bivši napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney smatra da su trenutni igrači engleskog kluba kukavice.

United je zapao u ozbiljnu krizu ove sezone i na kraju nije uspio da izbori ni Ligu prvaka, a o trofeju ni riječ. Ni odlazak Josea Mourinha i dolazak Ole Gunnara Solskjaera nije promijenio stvari, pa je opšti zaključak da je nešto "trulo unutra".

Rooney, legenda Old Trafforda, smatra da su igrači Uniteda zapravo kukavice.

"Oni se uvijek kukavički sakrivaju iza nekog drugog, što god radili i gdje god bili. Za poraze i loše igre ne terenu krivi su im drugi, kao i za njihovo nevjerojatno, skandalozno ponašanje na društvenim mrežama. Ne mogu doći k sebi da oni nakon poraza na društvenim mrežama reklamiraju odjeću, sredstva za poslije brijanja ili što god. Nemam ništa protiv toga inače jer i sam koristim društvene mreže za tako nešto. Neshvatljivo mi je da aktualni nogometaši Uniteda rade to nakon poraza njihove momčadi. Kada ih navijači s pravom napadaju zbog toga, onda krive one koji im rade marketing. To su besmislice. I ja imam osobe zadužene za to i one ništa ne rade bez mog dopuštenja", izjavio je Wayne Rooney, dodavši da igrači moraju da se plaše menadžera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Igrači se moraju bojati nekoga kako bi se pokrenuli. Moraju se bojati Solskjaera, moraju se bojati Carricka. Trebaju ih poštovati, ali ih se i plašiti".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
Upravo tako mora se plašiti trenera to je mogao samo Ferguson,a danas kao da vode dječji vrtić
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi