Po mišljenju Ultrasa Marin Galić je bio najdostojniji ovog trofeja koji se dodjeljuje već devetnaestu sezonu za redom.

Trofej koji Ultrasi dodjeljuju igraču koji se istane igrom ali i zalaganjem te odnosom prema dresu

Marinu Galiću trofej "Filip Šunjić - Pipa"

Uoči utakmice HŠK Zrinjski - FK Tuzla City na stadionu pod Bijelim Brijegom održane su dvije male ceremonije a jedna od njih bila je i dodjela tradicionalnog trofeja "Filip Šunjić - Pipa", trofeja koji je po mišljenju navijača Zrinjskog Ultrasa bio najkvalitetniji ali se istakao i korektnim ponašanjem prema navijačima i dresu kojeg nosi.

Trofej "Filip Šunjić - Pipa" dodijeljen je već devetnaestu sezonu za redom igraču koji je po Ultrasima u tekućoj sezoni najviše ostavljao srce na terenu, a prvi dobitnik ovog trofeja 2001 godine bio je aktualni izbornik juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Slaven Musa.

Prošle sezone Ultrasi su ovo priznanje dodijelili Ognjenu Todoroviću koji sada nastupa u dresu turskog drugoligaša Osmanlispora a trofej je dobio ime po prerano preminulom Filipu Šunjiću Pipi koji je bio jedan od osnivača Ultrasa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.