Utakmice 32. kola Premijer lige BiH

Zrinjski deklasirao Tuzla City, slavio i Široki Brijeg

Fudbaleri Zrinjskog u susretu 32. kola BH Telecom Premijer lige BiH deklasirali su Tuzla City sa 5:1.

Očekivalo se da će Tuzlaci biti 'tvrd orah' za Zrinjski, pogotovo nakon što su u prošlom kolu savladali Sarajevo, međutim na kraju je momčad Blaža Sliškovića lakše od očekivanog došla do velikog trijumfa.

Do vodstva su Mostarci došli na samom otvaranju utakmice, tačnije u trećoj minuti kada je golmana gostiju matirao raspoloženi Mujagić, a to je samo bila uvertira u ono što će se odvijati do odlaska na odmor. Furioznom igrom Zrinjski je u 14. minuti udvostručio vodstvo preko Mandića, da bi do odlaska na odmor na krilima Filipovića postigao još dva pogotka za velikih 4:0 na poluvremenu.

Golova nije nedostajalo ni u nastavku utakmice, viđen je po jedan na obje strane. U 52. minuti Mujagić se najprije po drugi put upisao u strijelce, a deset minuta prije kraja utješni gol za Tuzla City postigao je Ubiparip s bijele tačke.

Ubjedljiv trijumf viđen je i u Krupi na Vrbasu, gdje je istoimeni domaćin u derbiju začelja sa visokih 4:0 nadigrao GOŠK iz Gabele.

Prvi dio susreta nije slutio na golijadu, na odmor se otišlo bez pogodaka, no u nastavku potpuno drugačija slika na terenu. U 52. minuti Krupi je vodstvo donio Modić, a nedugo nakon toga bilo je već 2:0, ovoga puta zahvaljujući Mandiću. Do kraja utakmice Krupa je uspjela još dva puta da zatrese mrežu gostiju preko Makitana i Nikolića za konačnih 4:0.

Razloga za slavlje je imao također i Široki Brijeg koji je slavio sa 2:1 pogocima koje su u 17. i 42. minuti postigli Vukoja i Jurić, dok je preostali jedan za Radnik bio djelo Bradonjića u posljednjim sekundama meča.

Premijer liga BiH, 32. kolo:

Zrinjski - Tuzla City 5:1

HŠK Zrinjski: Soldo, Gojković, Barišić, Čirjak, Pezer, Stojkić, Filipović, Šovšić, Mandić, Mujagić, Kadušić.

FK Tuzla City: Čalaković, Efendić, Musić, Crnkić, Kojić, Stjepanović, Burić, Bevab, Hasanović, Hajrović, Ubiparip.

Krupa - GOŠK 4:0

Krupa: Marjanović, Karišik, Makitan, Dujaković, Puzigaća, Palić, Nikodijević, Aganaspahić, Brtan, Milanović, Mandić.

GOŠK: Brkić, Karamarko, Prskalo, Kulović, Đajić, Raguž, Ramić, Vego, Medak, Mujkić, Hasanović.

Široki Brijeg - Radnik 2:1

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Kvesić, Barišić, Ćorić, Petrović, Eliomar, Marić, Jurić, Vukoja, Kovačić, Enin.

FK Radnik: Lučić, Simonović, Mekić, Vasić, Hairilahović, Hadžić, Maksimović, Đurić, Motika, Šubert, Merajić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.