Sigurna pobjeda lidera

FK Velež u Gračanici napravio korak bliže Premijer ligi!

Samir Mlaćo, foto: Esmer Oštraković

Velež je napravio korak bliže plasmanu u Premijer ligu. Rođeni su lakše od očekivanog slavili u Gračanici protiv Bratstva 3:0.

Velež je od početka bio bolji rival, zaprijetio na samom startu preko Fajića koji je promašio zicer. Redale su se prilike pred golom domaćih, a zatim je uzvratio Stojanov koji je šutirao tik pored stative.

U 23. minuti vodstvo Veleža. Smušena reakcija domaće odbrane i golmana Divkovića, a Razić postiže autogol za veliko slavlje gostujućih navijača.

U 52. minuti Ovčina pogađa za 2:0 na asistenciju Fajića i jasno je bilo da tri boda idu u Mostar.

Mnogo uzbuđenja nismo vidjeli nakon pogotka Ovčine, a pred sami kraj isti nogometaš se upisao po drugi put u listu strijelaca i postavio konačnih 3:0.

Naredno kolo Prve lige FBiH igra se već u srijedu. Velež će ugostiti Vitez,a Bratstvo će u goste Bosni.

Prva liga FBiH, 27. kolo:

NK Bratstvo - FK Velež 0:3

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Bratstvo: Divković, Alihodžić, Šuša, Mousa, Ćosić, Jaganjac, Helić, Jukan, Berbić, Stojanov, Razić.

NK Velež: Bobić, Zvonić, Zeljković, Ćosić, Ovčina, Alikadić, Fajić, De Oliveira, Brandao, Ferreyra, Vehabović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.