(Foto: EPA)

Dominira u omladinskim kategorijama

Novo čudo prirode: 14 mu je godina, a zabio je 39 golova za Borussiju i mnogo stariji tim

Midhat Šljivak

Borussia iz Dortmunda u svojim redovima ima zaista pravo čudo prirode.

Mladi napadač Youssoufa Moukoko ima samo 14 godine, ali suvereno vlada terenima u Njemačkoj.

Tako je ovaj 14-godišnjak za U17 ekipu, odnosno tri godine stariju generaciju od njegove, postigao nevjerovatnih 39 golova u 23 odigrane utakmice.

Mladog Kamerunca svi smatraju pravim čudom prirode. Mnogi vjeruju da je zapravo mnogo stariji od 14 godina, ali mišljenje je jedno, a papiri su drugo.

Nijemci su već uspjeli ugrabiti ovog dječaka. Iako je rođen u Kamerunu nastupa za omladinske selekcije Elfa gdje je postigao tri gola u četiri utakmice.

O ovom mladom fudbaleru ćemo sasvim sigurno čuti još mnogo toga. Ne bi bilo apsolutno nikakvo čudo da za godinu ili dvije upiše debi i za prvi tim.

Njegova građa mu pomaže u omladinskim kategorijama. Tu je zaista dominantan i protiv mnogo starijih kolega, pa bi se jako brzo mogao nositi i sa prvotimcima.

U ovoj sezoni je Moukoko pet puta postigao hat-trick, dva puta je zabio po četiri gola, a samo se četiri ekipe mogu pohvaliti da su ga uspjele ostaviti bez gola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije pogađao protiv Bochuma, Kolna, Levekrusena i Essena, a protiv Dusseldorfa u rpvom kolu nije ni igrao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.