Borussia protiv Borussije: U Mönchengladbachu našli način kako da protivnicima 'ubiju' moral
Posljednje kolo prvenstva u Njemačkoj donijet će velika uzbuđenja, a vidjet ćemo ko će na kraju proći prvi kroz cilj - Bayern ili Borussia Dortmund (Foto: EPA)

Vidjet ćemo hoće li im uspjeti plan

Borussia protiv Borussije: U Mönchengladbachu našli način kako da protivnicima 'ubiju' moral

M. Šljivak

Borussia Mönchengladbach će u posljednjem kolu Bundeslige dočekati imenjaka iz Dortmunda.

Za oba tima je ovaj meč itekako važan. Domaći se bore za četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka, dok tim iz Dortmunda treba pobjedu za titulu prvaka.

Ipak, za to će im biti potrebna i pobjeda Eintrachta protiv Bayerna u Minhenu, a dobra vijest za njih je i da tim iz Frankfurta ima šanse za plasman u Ligu prvaka i sigurno da Bayernu neće biti lako u ovom duelu.

Mönchengladbach će u meču protiv Dortmunda koristiti zaista zanimljiv način kako bi ih na neki način oslabio i kako bi gosti imali slabiji moral.

Odlučili su da na velikom ekranu prikazuju golove iz Minhena, ali samo one koje postigne Bayern. Eventualne pogotke Eintrachta neće prikazati i na taj način će pokušati da ubiju moral protivnika.

Ovo je svakako zanimljiva situacija i neočekivan potez domaćeg tima, a vidjet ćemo da li će i uspjeti da demorališu rivala u ovom duelu.

Sigurno je međutim da će tim iz Dortmunda pronaći način da sazna tačan rezultat i pitanje je koliko će ekipi iz Mönchengladbacha uspjeti plan.

Borussia Mönchengladbach trenutno drži četvrto mjesto na tabeli sa 55 bodova. Isti broj ima Bayer iz Leverkusena koji gostuje Herthi u Berliniu i sigurno je ovaj tim u nešto povoljnijem položaju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sa druge strane Dortmund mora pobijediti, ali i čekati da Frankfurt savlada Bayern u Minhenu. Nije nerealno, ali jako teško da će se na kraju ovakav rasplet desiti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi