Borussia Dortmund za jedan dan dovela dva pojačanja i potrošila 50 miliona eura

Prema navodima Bilda

Borussia Dortmund za jedan dan dovela dva pojačanja i potrošila 50 miliona eura

Iako prelazni rok još uvijek nije zvanično počeo, njemački klubovi ništa ne prepuštaju slučaju pa su već počeli osiguravati potpise igrača.

Tako je Borussia Dortmund, prema navodima uglednog Bilda, dogovorila u jednom danu dva transfera i potrošila 50 miliona eura.

Kako prenosi ovaj njemački mediji, Milioneri su novac dobijen od transfera Christiana Pulišića odlučili da ulože u Thorgana Hazarda i Nicu Schulza.

Schulz je lijevi bek, igra za reprezentaciju Njemačke, a do sada je bio član Hoffenheima. Ovaj klub će od Dortmunda na ime obeštećenja dobiti 25 miliona eura. Inače, Schulz je zamjena za Achrafa Hakimija koji se nakon odlične sezone vraća u Real Madrid koji ga je prošlog ljeta dao na posudbu.

S druge strane, Hazard naravno igra na poziciji krilnog napadača i on će biti prava zamjena na terenu za Pulišića.

Dolazi iz Borussije Monchengladbach koja će na ime obeštećanja dobiti između 25 i 30 miliona eura. Za ovaj klub je odigrao sjajnu sezonu u Bundesligi jer je na 32 nastupa postigao 10 golova i upisao 11 asistencija. Ugovor mu ističe narednog ljeta pa je zato tako i jeftino došao Milionere.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, treba reći i to da je Dortmund već dogovorio transfer Paca Alcacera koji je trenutno na posudbi iz Barcelone, ali Milioneri su ga otkupili za oko 22 miliona eura i na kraju ove sezone će postati zvanično njihov igrač.

Španac je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 25 mečeva u Bundesligi i postigao čak 18 golova.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Samo dovode najbolje igrace iz Bundeslige, da oslabe protivnike a sebe pojacaju. Seljaci
3 2
red devil mo
Odlican posao
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti