Foto: EPA

Nicky Butt govorio o bivšem treneru

"Sir Alex Ferguson je Bog u našem klubu"

S. Bošković

Bivši trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson predstojećeg vikenda vratit će se na klupu ovog tima.

Naravno, on se vraća u humanitarnom meču koji se održava povodom osvajanja trostruke krune iz sezone 1998/1999.

Utakmice će se odigrati na 20 godišnjicu od osvajanje Lige prvaka protiv Bayerna iz Minhena (2:1), a u domaćim takmičenjima Crveni đavoli su osvojili Premier ligu i FA kup.

"Sir Alex je Bog u našem klubu", riječi su Nickyja Butta, koji je za prvi tim Uniteda igrao 12 godina.

"Ono što je on uspio ovdje nikad neće biti urađeno, s obzirom na broj trofeja i broj godina provedenih na klupi".

"Ne možete podcijeniti sve pozitivne stvari koje je dao svojim igrača dok smo odrastali, ne samo na terenu, nego u životu", kaže Butt koji u Manchester Unitedu radi kao šef akademije, te nastavlja:

"S fudbalske strane, on nama je dao šansu, doveo nas i napravio nas zvijezdama Manchester Uniteda. Ali, on nam je pomogao da postanemo ljudi koji rade, koje imaju strast prema fudbal i žele da uvijek budu u njemu".

"To se sve vidi kad pogledate koliko njegovih igrača danas i dalje radi u svijetu fudbalu, ali i koliko su uspješni u drugim sferama života".

Butt će se također igrati u ovom humanitarnom meču, te se raduje što će vidjeti bivše kolege i igrati s njima. Među ostalima, društvo bi mu trebali praviti David Beckham, Paul Scholes i Jesper Blomqvist.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bit će se lijepo opet susresti s momcimama, nasmijati i šaliti o starim vremena".

Ovaj bivši fudbaler na kraju razgovora ističe da je ipak najbitniji humanitarni karakter ove utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.