Brandt ima otkupnu klauzulu od 25 miliona euraa koju će Dortmund bez problema platiti

Milioneri su žestoko krenuli u ljetni prelazni rok

Borussia se ne šali: Stiže i četvrto veliko pojačanje!

S. Pašalić

Bayern je iskoristio kikseve Borussije Dortmud i na kraju za samo dva boda osvojio naslov u Bundesligi.

Milioneri su osim titule prvaka ostali i bez Christiana Pulisica koji je za 69 miliona eura otišao u Chelsea, ali su već žestoko krenuli u ljetni prelazni rok.

Nakon što je otkupila ugovor Paca Alcacera od Barcelona za 21 milion eura, Borussia je dovela i Nicu Schulza iz Hoffenheima i Thorgana Hazarda iz Borussije Monchengladbach, a sad je na pragu Dortmuda i standardni njemački reprezentativac.

Kako prenosi Bild, Julian Brandt će uskoro potpisati za klub iz Dortmuda.

Iako je njegov Bayer Leverkusen osigurao mjesto u Ligi prvaka naredne sezone, Brandt je izrazio želju da ide u Dortmud, a Bayer tu ništa ne može uraditi s obzirom da Brandt ima otkupnu klauzulu od samo 25 miliona eura.

On je imao još ponude Juventusa, Atletico Madrida, Tottenhama i PSG-a, ali je odlučio da želi ostati u Njemačkoj i pokušati osvojiti naslov prvaka.

Borussia je do sada potrošila 76 miliona eura, a sa transferom Brandta to će se sada popeti na 101 milion.

Julian Brandt je ove sezone odigrao 43 utakmice u svim takmičenjima za Bayer Leverkusen i postigao je 10 golova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.