Novo čudo prirode: 14 mu je godina, a zabio je 39 golova za Borussiju i mnogo stariji tim
(Foto: EPA)

Dominira u omladinskim kategorijama

Novo čudo prirode: 14 mu je godina, a zabio je 39 golova za Borussiju i mnogo stariji tim

M. Šljivak

Borussia iz Dortmunda u svojim redovima ima zaista pravo čudo prirode.

Mladi napadač Youssoufa Moukoko ima samo 14 godine, ali suvereno vlada terenima u Njemačkoj.

Tako je ovaj 14-godišnjak za U17 ekipu, odnosno tri godine stariju generaciju od njegove, postigao nevjerovatnih 39 golova u 23 odigrane utakmice.

Mladog Kamerunca svi smatraju pravim čudom prirode. Mnogi vjeruju da je zapravo mnogo stariji od 14 godina, ali mišljenje je jedno, a papiri su drugo.

Nijemci su već uspjeli ugrabiti ovog dječaka. Iako je rođen u Kamerunu nastupa za omladinske selekcije Elfa gdje je postigao tri gola u četiri utakmice.

O ovom mladom fudbaleru ćemo sasvim sigurno čuti još mnogo toga. Ne bi bilo apsolutno nikakvo čudo da za godinu ili dvije upiše debi i za prvi tim.

Njegova građa mu pomaže u omladinskim kategorijama. Tu je zaista dominantan i protiv mnogo starijih kolega, pa bi se jako brzo mogao nositi i sa prvotimcima.

U ovoj sezoni je Moukoko pet puta postigao hat-trick, dva puta je zabio po četiri gola, a samo se četiri ekipe mogu pohvaliti da su ga uspjele ostaviti bez gola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije pogađao protiv Bochuma, Kolna, Levekrusena i Essena, a protiv Dusseldorfa u rpvom kolu nije ni igrao.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Sebican je blaga rijec
2 0
Sanska_Prangija
Kada bude 22g nece biti mnogo veci od drugih, znaci nece ga nigdje biti..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi