Vatreno je bilo na press konferenciji

Pljunuo protivnika na press konferenciji pa ga pokušao i udariti mikrofonom

S. Pašalić

Paulie Malignaggi i Artem Lobov će se boriti 22. juna na Floridi.

Danas je stigla i zvanična potvrda te borbe na press konferenciji na kojoj se desio i incident između dva borca.

Tokom konferencije njih dvojica su ušli u žestoku raspravu gdje je Malignaggi rekao da će pišati po Lobovu nakon što ga pobijedi.

Predsjednik BFKC-a, Dave Feldman pokušao je smiriti dvojicu boraca. Međutim, za to vrijeme Malignaggi je pljunuo na Lobova, što je umalo dovelo do fizičkog obračuna.

Nakon toga situacija se malo smirila i Malignaggi je počeo govoriti na mikrofon i ponovo je provocirao Lobova.

Rus je zatim krenuo na Malignaggija koji ga je nakon toga pokušao mikrofonom udariti, pa su dvojicu boraca ponovo morali rastavljati.

Lobov dolazi sa svog debija u BKFC-a gdje je pobjedio Jasona Knighta odlukom sudaca. Nakon pobjede ugovorena je borba protiv bivšeg profesionalnog boksera.

Malignaggi se, u međuvremenu, posljednji put borio u martu 2017., gdje je izgubio od Sama Eggingtona i nakon borbe najavio je odlazak iz boksa. No, ranije ove godine objavljeno je da dolazi iz penzije i potpisao je ugovor s Bare Knuckle Fighting Championshipom.

Lobov je inače prijatelj i timski kolega Conora McGregora i čovjek zbog kojeg je nastao haos nakon meča sa Khabibom Nurmagomedovim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.